« Kyriakos Charalambidis | Hoofdmenu | José Luis Piquero »

1-3-06

Reacties

Bart FM Droog

Ik zie dat het technisch mogelijk is het Griekse schrift hier af te drukken, dus waarom het origineel er niet onder geplaatst?

Kees Klok

Ik dacht aanvankelijk dat het overtypen van de originelen voor die enkeling die Nieuwgrieks leest wat te veel van het goede was, maar het is natuurlijk altijd beter om de brontekst erbij te zetten. Ik zal kijken of ik de originelen kan scannen, zodat ze er alsnog bijgeplaatst kunnen worden.

Bart FM Droog

Een overgetikte versie plus een Griekse versie van de biografische schets is beter, want dat verhoogt de kans dat Griekse internetgebruikers hier via Google belanden (en via deze ingewikkelde wijze onverhoopt ook met Nederlanse poëzie in aanraking komen). Als er daarbij ook nog een link naar een Nederlands-Grieks en Grieks/Nederlands online woordenboek geplaatst kan het grote volksverbroederen beginnen.

Kees Klok

Nou Bart, een online woordenboek Nederlands-Grieks en andersom zal voorlopig wel een droom blijven, vrees ik. En wat de biografische schets betreft, Charalambidis is zo bekend in het Griekse taalgebied, dat iedere belangstellende Griek wel zo'n beetje kan bedenken wat er staat. Misschien is het geen gek idee als de Contrabas een linkruil aangaat met een Griekse poeziesite, bijvoorbeeld met die van Dimakis (genesis.ee.auth.gr/dimakis/greekpoetransl.html), maar daar ga ik niet over.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Annick Vandorpe

A.H.J. Dautzenberg

Het Gedichtenforum

Uitgeverij De Contrabas

Adverteren?

De Contrabas wordt meer dan 50.000 keer per maand bekeken. Wilt u ook tegen gunstige tarieven adverteren? Neem dan contact met ons op via email.

Twitter

Zoeken

Colofon

Redactie: Chrétien Breukers. Medewerkers: A.H.J. Dautzenberg, Kees Klok, Joris Miedema, Luc de Rooy, Jürgen Smit, Willem Thies, Annick Vandorpe, en Abe de Vries. Reacties onder eigen naam of dichters- pseudoniem zijn zeer welkom. Anonieme of niet ter zake doende reacties worden verwijderd.
http://www.buttonshut.com/

Elders

Google Nieuws

FeedCount

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005