« Ton van Reen – God is wel goed maar niet gek | Hoofdmenu | Sacha Blé, Tijdens het ontbijt. Inleiding. »

31-12-07

Reacties

Gert de Jager

Het 'beschamende percentage' is 5 %. Als de verzamelde recensenten konden kiezen uit de totale productie aan fictie en non-fictie is de poëzie oververtegenwoordigd.

Los daarvan is er natuurlijk een probleem. Misschien, maar dan berijd ik een langzaam aftands wordend stokpaardje, is de dichtbundel zoals we die kennen, d.w.z zo'n veertig gedichten tussen een slappe of minder slappe kaft, niet meer zo geschikt om voortbrengselen van de poëtische inspiratie naar de lezer te transporteren. Vóór de Tachtigers, toen poëzie uitgegalmd werd in genootschappen, gebeurde dat ook niet. Ik ben voor bloemlezingen, hele dikke bloemlezingen, want het is inderdaad zoals je zegt, Yves: het zijn gedichten die zich soms na jaren aandienen, niet zozeer bundels. Laat staan monumentale Delta-edities.

Chrétien Breukers

Beste Gert, Misschien moet er inderdaad eens aan de presentatiewijze gesleuteld; en daartoe zouden website en/of weblog, tijdschrift en/of digitaal tijdschrift en boek en/of bloemlezing meer moeten worden geïntegreerd, excuseer het lelijke woord. Meer publicaties in de tijdschriften en op internet, gevolgd door bloemlezingen (evt. van meerdere dichters samen, als speciaalnummer van een blad) en (dan pas) bundels...

Adriaan Krabbendam

Van hee werd zojuist besproken in NRC, relatief groot stuk van Arie van den Berg.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Annick Vandorpe

A.H.J. Dautzenberg

Het Gedichtenforum

Uitgeverij De Contrabas

Adverteren?

De Contrabas wordt meer dan 50.000 keer per maand bekeken. Wilt u ook tegen gunstige tarieven adverteren? Neem dan contact met ons op via email.

Twitter

Zoeken

Colofon

Redactie: Chrétien Breukers. Medewerkers: A.H.J. Dautzenberg, Kees Klok, Joris Miedema, Luc de Rooy, Jürgen Smit, Willem Thies, Annick Vandorpe, en Abe de Vries. Reacties onder eigen naam of dichters- pseudoniem zijn zeer welkom. Anonieme of niet ter zake doende reacties worden verwijderd.
http://www.buttonshut.com/

Elders

Google Nieuws

FeedCount

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005